ΕΣΠΑ Επιδότηση e-shop | e-λιανικό

Ήρθε η ώρα να αποκτήσεις το δικό σου e-shop με 100% επιδότηση ΕΣΠΑ

eshop

έως

3500€

έως

1500€*

έως

1500€*

έως

1500€*

*Τα 1500€ αποτελούν το συνολικό ποσό δαπάνης που αφορά: Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, software και εξοπλισμό (server, router κλπ).

Απόκτησε e-shop με 100% επιδότηση μέσω ΕΣΠΑ

ΝΕΟΣ Β’ ΚΥΚΛΟΣ e-λιανικό 

Αιτήσεις από 09-07-2021

Άνοιξε η ΕΣΠΑ Επιδότηση e-shop, e-λιανικό!

Θέλεις να αποκτήσεις το δικό σου e-shop με 100% επιδότηση από το ΕΣΠΑ; Ναι, καλά άκουσες! Η επιδότηση του ΕΣΠΑ καλύπτει το 100% της δαπάνης και σου παρέχει και κεφάλαιο για αγορά υπολογιστή και εξοπλισμού καθώς και εμπορικού software για να κάνεις τη δουλειά σου χωρίς συμβιβασμούς. Ύστερα από την επιτυχία του 1ου κύκλου, το πρόγραμμα επανέρχεται με έναν 2ο Κύκλο για όσους δεν πρόλαβαν αυτή τη μεγάλη ευκαιρία ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού.

Άνοιξε ο Β' κύκλος επιδότησης e-shop ε-lianik;o

Ποια είναι τα ποσά που καλύπτει η επιδότηση ΕΣΠΑ;

Δες αν δικαιούσαι την επιδότηση ΕΣΠΑ

Ποιοι δικαιούνται την επιδότηση

e-λιανικό;

Μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανικού εμπορίου και διατηρούν φυσικό κατάστημα σε διακριτό της οικίας τους χώρο ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή, που λειτουργούν νομίμως στη χώρα και έχουν κάνει έναρξη στην αρμόδια ΔΟΥ. Οι επιχειρήσεις διακρίνονται σε:
 

Υφιστάμενες, οι οποίες έχουν συσταθεί και έχουν αποκτήσει επιλέξιμο ΚΑΔ έως και την 30/09/2019

Νεοσύστατες, οι οποίες έχουν συσταθεί και έχουν αποκτήσει επιλέξιμο ΚΑΔ από 01/10/2019 και μετά μέχρι και την 12.2.2021.

Ποιες είναι οι βασικές προϋποθέσεις για να λάβεις την επιδότηση για e-shop από το ΕΣΠΑ;

✦ Θα πρέπει να δραστηριοποιείσαι στο λιανεμπόριο (ΚΑΔ 47). Η λιανική θα πρέπει να είναι η κύρια δραστηριότητά σου, είτε στη βασική σου έδρα είτε σε υποκατάστημα ή να αποτελεί τη δραστηριότητα με τα περισσότερα έσοδα (νέα οδηγία).

✦ Θα πρέπει να έχεις φυσικό κατάστημα λιανικής είτε σε αποκλειστικό χώρο στην οικία σου ή σε εμπορικό χώρο που να μπορεί να επισκεφτεί ο πελάτης.

✦ Να έχει ανασταλεί η λειτουργία της επιχείρησής σου, για τουλάχιστον μία ημέρα από την Τετάρτη 18 Μαρτίου που ξεκίνησε η πανδημία.

✦ Οι υφιστάμενες επιχειρήσεις να έχουν μείωση τουλάχιστον 20% στον κύκλο εργασιών τους κατά το 4ο τρίμηνο του έτους 2020 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του έτους 2019. Για τις νεοσύστατες η μείωση θα θεωρηθεί 100% στον κύκλο εργασιών τους.

✦ Να υποβάλουν μία επενδυτική πρόταση ανά ΑΦΜ.

✦ Το συνολικό ποσό των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας που έχει λάβει στο παρελθόν η επιχείρηση, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης από αυτή τη Δράση, να μην υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ μέσα σε μία τριετία (τρέχον οικονομικό έτος και τα 2 προηγούμενα οικονομικά έτη) πριν από την ημερομηνία ένταξης της πρότασης.

✦ Να πληρούν τις προϋποθέσεις εφαρμογής του Καν. 1407/2013 (De Minimis) όπως αναφέρονται στο Παράρτημα VI της παρούσας.

✦ Να μην συντρέχουν λόγοι αποκλεισμού της παραγράφου 1 του άρθρου 40 του ν. 4488/2017 (Α΄137) (επιβολή προστίμων για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας).

✦ Να μην εκκρεμεί σε βάρος τους εντολή ανάκτησης προηγούμενης παράνομης και ασύμβατης κρατικής ενίσχυσης βάση απόφασης ΕΕ ή ΔΕΕ.

Τι χρηματοδοτείται;

✦ Εξοπλισμός πληροφορικής (μόνο για νέα ηλεκτρονικά καταστήματα και έως 30% του προϋπολογισμού).
 
✦ Εξυπηρετητές /διακομιστές (server) για τη φιλοξενία εφαρμογών – λογισμικού απαιτούμενου για την δημιουργία και λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος, με τα συνοδευτικά στοιχεία του (πληκτρολόγια, οθόνη, κλπ.) και το απαιτούμενο λειτουργικό σύστημα. Επιτρέπεται και η απόκτηση με τη μορφή του Infrastructure as a Service (IAAS). Στην περίπτωση απόκτησης με την μορφή Infrastructure as a Service (IAAS), επιλέξιμο είναι το κόστος για ένα έτος.
 
✦ Ηλεκτρονικοί υπολογιστές (desktop/ laptop). Άλλος τεχνολογικός εξοπλισμός σχετικός με την δημιουργία/ αναβάθμιση και την λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος (π.χ. εξοπλισμός δικτύου, bar code readers, εκτυπωτές κλπ.) Δεν είναι επιλέξιμη η δαπάνη προμήθειας tablets, συσκευών κινητής τηλεφωνίας και τηλεοράσεων.
 
✦ Λογισμικό.
 
✦ Υπηρεσίες σχεδιασμού, ανάπτυξης και διαχείρισης ηλεκτρονικού καταστήματος e-shop – θα λειτουργεί σε 2 γλώσσες, καθώς και σε περιβάλλον κινητών συσκευών – mobile responsive ή dedicated mobile version και θα ενσωματώνει λειτουργίες παραγγελιοληψίας (καλάθι), αποθήκης (ποσότητα ειδών) και ασφαλών ηλεκτρονικών πληρωμών (redirect σε τραπεζικό περιβάλλον). Επιλέξιμη δαπάνη είναι και η αγορά λογισμικού με την μορφή Software as a Service (SaaS) εφόσον είναι απαραίτητη για την λειτουργία του e-shop. Στην περίπτωση απόκτησης με την μορφή αυτή, επιλέξιμο είναι το κόστος για ένα έτος.
 
✦ Ανάπτυξη ή/και πιστοποίηση ψηφιακής πολιτικής ασφάλειας.
 

Ποιο είναι το επόμενο βήμα;

Επικοινώνησε άμεσα με το λογιστή σου για να επιβεβαιώσεις πως πληροίς τις παραπάνω προϋποθέσεις.
Εάν ισχύουν για σένα όλες οι προϋποθέσεις, μπορείς να προχωρήσεις στο επόμενο βήμα που είναι η δημιουργία της αίτησης. Το γραφείο μας αναλαμβάνει δωρεάν να στοιχειοθετήσει την αίτησή σου, να αναγνωρίσει και να παρουσιάσει σωστά τις ανάγκες σου, ώστε η επιχείρησή σου να είναι μία από τις ωφελούμενες του προγράμματος.
Ήρθε η ώρα να αποκτήσεις ένα νέο κανάλι πωλήσεων και να αυξήσεις το τζίρο σου!
Δες εδώ τι μπορεί να κάνει η Lexis digital για την επιχείρησή σου.

Συμπλήρωσε τη φόρμα για να μιλήσουμε για το δικό σου επιδοτούμενο e-shop

Επικοινώνησε τώρα μαζί μας για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ e-λιανικό!